12 Ιουνίου , 2015

Δελτίο Τύπου για τη Συνέλευση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)

Στις 13 έως 17 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, η ετήσια Συνέλευση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN), στην οποία μετέχουν ενώσεις γερμανικών, σλαβικών και τουρκικών μειονοτήτων πού ζουν σε χώρες της Ευρώπης.
Η 60η συνέλευση της FUEN συνδιοργανώθηκε με την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης – ABTTF», τον «Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης – BTAYTD» και με το νεοϊδρυθέν μειονοτικό κόμμα «Κόμμα Ισότητας, Eιρήνης και Φιλίας (DEB)».
Η ημερομηνία πραγματοποίησης της συνέλευσης σκοπίμως επελέγη ώστε να συμπέσει με τους εορτασμούς της επετείου απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της Κομοτηνής στον εθνικό κορμό το 1920.
Σύνεδροι και ομιλητές κατά προκλητικό τρόπο αναφέρονταν στην τουρκική ονομασία της Κομοτηνής –Γκιουμουλτζίνε (Gumülcine) και στη Δυτική Θράκη (Batı Trakya), ως να ευρίσκονταν επί τουρκικού εδάφους. Κυριάρχησαν ανθελληνικές τοποθετήσεις με προεξάρχουσα αυτή του Γερμανού Πρόεδρου της FUEN, ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για καταπίεση των μειονοτήτων στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου δεν εκπληρώνονται τα βάσει συνθηκών δικαιώματά της μειονότητας. Η στάση της Ελλάδας στο θέμα της τουρκικής μειονότητας και της δημοκρατίας είναι απαράδεκτη».
Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ. Ακολουθώντας την πάγια τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, η οποία καλλιεργείται εντέχνως και δολίως από την Άγκυρα με προφανή σκοπό να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα, απαίτησε αναιδώς «την ίση μεταχείριση τους και τα ίδια δικαιώματα με εκείνα που απολαμβάνει η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη»!

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, που επί σειρά ετών αδιαλείπτως προασπίζεται και προβάλει σε διεθνείς οργανισμούς και αλλού τα απαράγραπτα δίκαια της ελληνικής ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη και τα αναφαίρετα δικαιώματα των βιαίως εκδιωχθέντων συμπατριωτών μας, στηλιτεύει και καταγγέλλει τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις που εξομοιώνουν το θύμα με τον θύτη και περιφρονούν μέχρι ακυρώσεως τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Όπως αναγνώσαμε στην ιστοσελίδα της FUEN η τοποθέτηση του μέλους αυτής, Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.) που παρίστατο, και το σχετικό ψήφισμα γενικού χαρακτήρα περί μειονοτήτων που εκδόθηκε από τη Γενική Συνέλευση της FUEN κατόπιν προτάσεως της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ, κρίνονται τουλάχιστον ανεπαρκή καθόσον είναι αόριστα και γενικόλογα ουδόλως αναφέροντα τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης εκ μέρους της Τουρκίας κατόπιν μάλιστα και της ανωτέρω προκλητικής τοποθετήσεως.

Καλλιθέα, 12 Ιουνίου 2015

Το Διοικ. Συμβούλιο

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ