15 Ιουνίου , 2017

Απονομή διακρίσεων και Έκθεση μαθητών και μαθητριών των Εργαστηρίων – 12 Ιουνίου 2017

Απονομή διακρίσεων και Έκθεση μαθητών και μαθητριών των Εργαστηρίων

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών,  με την ευκαιρία της λήξεως των σεμιναρίων, είχαμε την χαρά να γιορτάσουμε  την καθιερωμένη ετήσια απονομή διακρίσεων και την έκθεση των μαθητών και μαθητριών των Εργαστηρίων Τέχνης και των Σεμιναρίων που πραγματοποιούνται  με μεγάλη επιτυχία στο ιστορικό κτίριο του Συλλόγου μας επί σειράν ετών.

Οι πολυάριθμοι προσκεκλημένοι θαύμασαν τις δημιουργίες των διδασκομένων και επιβράβευσαν τα επιτεύγματα μιας χρονιάς με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Δ.Σ. κ. Γιώργου Λεύκαρου, ο οποίος  καλωσορίζοντας όλους τους συντελεστές ανέφερε ότι οι προσπάθειες όλων προάγουν το πολιτισμικό μας επίπεδο. Συνέχισε  λέγοντας ότι ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών από την ίδρυση του μέχρι σήμερα υπηρετεί πιστά, μεταξύ πολλών άλλων δραστηριοτήτων, τον εκπολιτιστικό ρόλο  του με σκοπό την μεταλαμπάδευση στην ελεύθερη πατρίδα του πολιτισμού της Κωνσταντινουπόλεως και του Βυζαντίου.

Τέλος, ευχαρίστησε τους μαθητές και έναν-έναν ξεχωριστά τους άξιους διδάσκοντες:

Αγιογραφίας :                                                                  Αναστάσιος Καθαρόπουλος

Βαλκανικής Ιστορίας :                                                   Χαράλαμπος Μηνάογλου

Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών :                         Δήμητρα Γρατσιούνη

Ενδυματολογίας – Δημιουργίας Πατρόν

Κοπτικής & Ραπτικής :                                                    Κατερίνα Κανή

Καλλιτεχνικής Χειροτεχνίας – Δερματοτεχνίας –

Εικαστικού Κοσμήματος & Ψηφιδωτού :                 Αλεξάνδρα Ντάλλα

 Παραδοσιακού Κεντήματος :                                       Ευαγγελία Ασβεστά 

Εκμάθησης Τουρκικής  Γλώσσας :                              Ιώ Τσοκώνα

Ακολούθησαν στο βήμα τρείς από τους διδάσκοντες,  οι: Χ. Μηνάογλου, Α. Ντάλλα και Κ. Κανή, οι οποίοι εκτός από τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες,  αναφέρθηκαν στους σχεδιασμούς που υπάρχουν για την νέα χρονιά, ώστε με τις προσπάθειες όλων να αυξήσουμε το ενδιαφέρον, τον αριθμό των μαθητών και να δημιουργήσουμε νέα τμήματα.

Η βραδιά συνεχίστηκε με  την απονομή των βεβαιώσεων και διακρίσεων στους μαθητές από τις κυρίες Ρίτα Γεωργοπούλου, αντιπρόεδρο, και Μαρκέλλα Λημνίδου, μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου  που είχαν την εποπτεία των σεμιναρίων ως έφοροι σπουδών.

Η ωραία αυτή γιορτή έκλεισε με την περιήγηση των καλεσμένων στα εξαιρετικά εκθέματα των εργαστηρίων και με τις απαραίτητες στις περιπτώσεις αυτές αναμνηστικές φωτογραφίσεις.

 

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ