30 Ιανουαρίου , 2019

Ετήσια πανηγυρική πνευματική Τελετή Κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εξαιρετική λαμπρότητα και με αθρόα συμμετοχή μελών και φίλων του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών,  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του, η ετήσια πανηγυρική πνευματική τελετή κοπής της Βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα μελωδικά άσματα της Χορωδίας του Συλλόγου και την διαδέχθηκε  η άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του Προέδρου κ. Γεωργίου Λεύκαρου, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολυάριθμες κοινωνικές δράσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2018, και ιδιαίτερα στην επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ, που αποσκοπεί στη γνωριμία της νέας γενιάς αλλά και όλων των Ελλήνων με την ιστορική πορεία του Κωνσταντινουπολίτικου Ελληνισμού τα τελευταία 90 χρόνια μέσω της ιστορίας και προσφοράς του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών. Κορυφαία των εκδηλώσεων υπήρξε η ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε ισόβιο επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

Στη συνέχεια, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας από τους εκπροσώπους της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νικολάου Κλάδη.

Ακολούθησαν  οι τιμητικές βραβεύσεις των ομογενειακών Σχολείων: της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, της Ζαππείου Σχολής και του Ζωγραφείου Λυκείου, ως φορέων της Παιδείας της Κωνσταντινουπόλεως, εν τω προσώπω των Διευθυντών αυτών, κ.κ. Δημητρίου Ζώτου, Αντωνίου Ηλιάδη και Ιωάννη Δεμιρτζόγλου (ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην εκδήλωση), εις αναγνώρισιν του πολυσήμαντου και πολυσχιδούς έργου, το οποίο επιτελείται επ’ αγαθώ του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως.

Στις μεστές νοήματος αντιφωνήσεις τους, οι διευθυντές υπογράμμισαν το χρέος τους να διαφυλάξουν την παρακαταθήκη που τους κληροδότησαν οι εμπνευσμένοι ιδρυτές των Σχολείων και να συνεχίσουν επάξια την ιστορική πορεία τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης εκπροσωπούμενος από τον κ. Νικόλαο Τόσκα, βουλευτή Αθηνών, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπούμενος από τον κ. Νικόλαο Δένδια , βουλευτή Αθηνών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης Βασίλης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτριος Κάρναβος , βουλευτές, πρέσβεις, εκπρόσωποι πολιτικών και δημοτικών  αρχών, εκπρόσωποι αδελφών σωματείων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της Καλλιθέας, καθώς και πλήθος μελών και εκλεκτών φίλων του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών κ. Γεωργίου Λεύκαρου 

Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή – Ιστορικό 

Ζάππειος Σχολή – Ιστορικό

Ζωγράφειο Λύκειο – Ιστορικό

Χαιρετιστήρια ομιλία του Σχολάρχη της ΠΜΓΣ κ. Δημητρίου Ζώτου

Ομιλία του Διευθυντού του Γυμνασίου και του Λυκείου του Ζαππείου κ. Αντωνίου Ηλιάδη 

Παρακολουθήστε το βίντεο της τελετής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ