29 Ιανουαρίου , 2021

“Ο Ελληνικός Φιλολογικός Σύλλογος της Κωνσταντινουπόλεως” – Του ιατρού Αποστόλου Σιταρά – Αναδημοσίευση

Ο έγκριτος δημοσιογράφος, εκλεκτός φίλος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών,  κ. Αναστάσιος Ράντος ανέσυρε από το αρχείο του την εκπληκτική ιστορική μελέτη με θέμα «Ο Ελληνικός Φιλολογικός Σύλλογος της Κωνσταντινουπόλεως», που συνέταξε ο εμβληματικός πρώτος Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και μετέπειτα Πρόεδρος του Συλλόγου, Ιατρός με πολυποίκιλη προσφορά, Απόστολος Σιταράς, στην δεκαπενθήμερη τοπική εφημερίδα «Τα Χρονικά της Καλλιθέας», στο φύλλο της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 1949.

Ο Εν Κωνσταντινουπόλει Ελληνικός Φιλολογικός Σύλλογος, το Υπουργείο Παιδείας του Αλύτρωτου Ελληνισμού, όπως ορθά χαρακτηρίζεται, μετά το υποχρεωτικό κλείσιμό του από τις τουρκικές Αρχές το 1925, θεωρεί συνεχιστή του εκπολιτιστικού και φιλανθρωπικού έργου του στην Ελλάδα τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, συντάσσει σχετικό πρακτικό και του παραδίδει σειρά τεκμηρίων.

Η αναδημοσίευση της μελέτης με σχόλια για τη πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, καθώς και σύντομο βιογραφικό του Αποστόλου Σιταρά, που επιμελήθηκε και ανάρτησε στη διαδικτυακή πύλη “Ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας” ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Αναστάσιος Ράντος, ευρίσκεται εδώ.

 

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ