Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 9:09

Βίντεο


Παρακολουθήστε στο YouTube όλες τις Εκδηλώσεις του Συλλόγου που έχουν βιντεοσκοπηθεί:

https://www.youtube.com/user/Constantinopolitans/videos

 

Πνευματική Τελετή Κοπής της Βασιλόπιτας – 26 Ιανουαρίου 2020

Πνευματική Τελετή Κοπής της Βασιλόπιτας – 27 Ιανουαρίου 2019

Πνευματική Τελετή Κοπής της Βασιλόπιτας – 28 Ιανουαρίου 2018

Συζήτηση – παρουσίαση βιβλίου «Τουρκία: Η ανέλιξη της προσωπικότητας του κράτους»

«Θράκη: Το επόμενο βήμα…», παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη

«Ελληνοτουρκικές σχέσεις», του Άγγελου Συρίγου | Παρουσίαση βιβλίου 04/11/2015

«Η Κωνσταντινούπολη στην Ιστορία και την Λογοτεχνία»

50 χρόνια από την ίδρυση της Φοιτητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπολιτών

Παρουσίαση βιβλίου «Ελληνοτουρκικές σχέσεις», του Άγγελου Συρίγου 4/11/2015

Τα αρχεία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης – 11/03/2015

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών διοργάνωσε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, ώρα 18:30 ημερίδα με θέμα:
Τα αρχεία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης

Εισηγητές:
– Αικατερίνη Μπεκιάρογλου – Εξαδακτύλου
Διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
τ. Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους

– Νίκος Ατζέμογλου
Συγγραφέας – Ερευνητής

Τελετή Κοπής Πίτας 2015 — Τίμηση Προσωπικοτήτων 01/02/2015

Συνεχίζοντας την από δεκαετιών παράδοση που θεσμοθετήθηκε από τους ιδρυτές του το 1928, ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών έκοψε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, την πατροπαράδοτη πρωτοχρονιάτικη πίτα του (λόγω εκλογών) την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου σε μια λαμπρή τελετή στο παραδοσιακό Μέγαρο του στην Καλλιθέα (Δημοσθένους 117)

Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης τιμητική βράβευση της:
– κ. Μαρίκας Κοντοπούλου, Εκπαιδευτικού της Πόλης
και του:
– κ. Σάββα Καλεντερίδη, Συγγραφέα – Εκδότη

Συμμετοχή του Χορευτικού τμήματος του Συλλόγου στο 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών

O Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο Αλίμου, 3 – 5 Οκτωβρίου 2014, με Έκθεση τεκμηρίων από την πνευματική και πολιτιστική παρακαταθήκη του Ελληνισμού της Πόλης. Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, υπό την καθοδήγηση της Δήμητρας Γρατσιούνη, και ο Μουσικός Όμιλος «Αρμονία», υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σακκογιάννη, έκλεψαν την παράσταση με τους παραδοσιακούς χορούς και την εκτέλεση ελληνικών τραγουδιών.

Τα μέλη της ομάδας παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών που συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών 3-5 Οκτωβρίου 2014 με αλφαβητική σειρά.

Ασβεστά Ευαγγελία
Καραμέρου Αθανασία
Κυριακούλης Χάρης
Λεονταράκη Χρυσούλα
Μαριολάκη Δέσποινα
Μασούρα Ελισάβετ
Ξενούλη Γεωργία
Παλαιοδήμος Δημήτρης
Παναγιωτίδη Όλγα
Παπαπαράσχος Μαργαρίτης
Παρασκούδας Κωνσταντίνος
Περηφάνου Κλαίρη
Χρήστου Μερόπη

Διδασκαλία: Δήμητρα Γρατσιούνη

Συμμετοχή στο 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, 3 – 5 Οκτωβρίου 2014, Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο Αλίμου.

O Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο Αλίμου, 3 – 5 Οκτωβρίου 2014, με Έκθεση τεκμηρίων από την πνευματική και πολιτιστική παρακαταθήκη του Ελληνισμού της Πόλης. Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, υπό την καθοδήγηση της Δήμητρας Γρατσιούνη, και ο Μουσικός Όμιλος «Αρμονία», υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σακκογιάννη, έκλεψαν την παράσταση με τους παραδοσιακούς χορούς και την εκτέλεση ελληνικών τραγουδιών.

Παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Κοροβίνη με τίτλο «55», 22-09-2014

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, τιμώντας την 59η τραγική επέτειο μνήμης των Σεπτεμβριανών του ΄55, παρουσιάσε το βραβευμένο με το λογοτεχνικό βραβείο «Νίκος Θέμελης» 2013 μυθιστόρημα του συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη με τον τίτλο ΄55΄ Εκδόσεις ΑΓΡΑ
την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 19:30,
στην Αίθουσα Τελετών του Συλλόγου, Δημοσθένους 117, Καλλιθέα.

Μουσική Βραδιά Μπύρας στον κήπο του Συλλόγου

Στιγμιότυπα από τη Μουσική Βραδιά Μπύρας, Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014, στον δροσερό κήπο του Συλλόγου. Άφθονη μπύρα, νόστιμοι μεζέδες, πολύς χορός και μεγάλο κέφι από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

Τελετή Λήξης Μαθημάτων και Απονομής Διακρίσεων 2014

Η ετήσια έκθεση και τελετή απονομής διακρίσεων των μαθητών και μαθητριών των Εργαστηρίων Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Παραδοσιακού Κεντήματος, Καλλιτεχνικής Χειροτεχνίας — Δερματοτεχνίας — Εικαστικού Κοσμήματος — Ψηφιδωτού, Κοπτικής — Ραπτικής, Παραδοσιακών Χορών, Νεοελληνικής Ιστορίας, και του Τμήματος Εκμάθησης Τουρκικής Γλώσσας που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Συλλόγου μας την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:30.

Εκδήλωση μνήμης της Αλώσεως “Ο Απόηχος της Αλώσεως στην Ελληνική Λαϊκή Ψυχή” 28/05/2014

«Ο Απόηχος της Αλώσεως στην Ελληνική Λαϊκή Ψυχή» με τη συμμετοχή της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, και της Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων. Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού και Πρωτοψάλτου κ. Θεοδώρου Κοκκορίκου, θα αποδώσει θρήνους και τραγούδια της Αλώσεως, συνοδεία Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων.

Μουσική παράσταση «Κιθάρα, βιολί και φωνή» 12/03/2014

Μουσική παράσταση «Κιθάρα, βιολί και φωνή» με τη Ραλλία Χρηστίδου και τη διακεκριμένη βιολίστρια Μιγκέν Σελμάνι. Ένα δίωρο μουσικό ταξίδι με ξεχωριστή σύνθεση: φωνή, κιθάρα και βιολί από δύο αξιόλογες γυναικείες παρουσίες! Νέα και παλαιότερα αγαπημένα τραγούδια, εντέχνως διασκευασμένα κι ενορχηστρωμένα από την πολυτάλαντη Ραλλία Χρηστίδου. Η Μιγκέν Σελμάνι, συνοδοιπόρος σ’ αυτό το ταξίδι, αποκαλύπτει με το βιολί την μαεστρία της.

Τελετή Κοπής Πίτας 2014 — Τίμηση Προσωπικοτήτων 26/01/2014

Συνεχίζοντας την από δεκαετιών παράδοση που θεσμοθετήθηκε από τους ιδρυτές του το 1928 και πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του μηνός Ιανουαρίου, ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών έκοψε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, την πατροπαράδοτη πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 26 Ιανουαρίου σε μια λαμπρή τελετή στο παραδοσιακό Μέγαρο του στην Καλλιθέα.

58η Τραγική Επέτειος των Σεπτεμβριανών 16/09/2013

Η Άλωση της Βασιλεύουσας και οι Κρυπτοχριστιανοί 29/05/2013

Εκδήλωση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών για την επέτειο των 560 ετών από την Άλωση της Πόλης και τη συμπλήρωση 85 ετών από την ίδρυσή του

Εκδήλωσή ομάδας παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών 7/6/2013

Τελετή Κοπής Πίτας 2013 — Τίμηση Προσωπικοτήτων 27/01/2013

Συνεχίζοντας την από δεκαετιών παράδοση που θεσμοθετήθηκε από τους ιδρυτές του το 1928 και πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του μηνός Ιανουαρίου, ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών έκοψε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, την πατροπαράδοτη πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 27 Ιανουαρίου σε μια λαμπρή τελετή στο παραδοσιακό Μέγαρο του στην Καλλιθέα.

Εκδήλωση στη μνήμη του Νεοκλή Σαρρή 20/10/2012

Ο Νεοκλής Σαρρής ως πνευματική και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού. Εκδήλωση Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών 20 Οκτωβρίου 2012.

Τελετή Κοπής Πίτας 2012 — Τίμηση Προσωπικοτήτων 29/01/2012

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών είχε την τιμή και τη χαρά να προσκαλέσει και φέτος τα μέλη και τους φίλους του στην ετήσια πανηγυρική Πνευματική Τελετή Κοπής της Βασιλόπιτας και στην τιμητική βράβευση των κ.κ. Δρ. Αντωνίου Ι. Λυμπεράκη, Άρχοντος Ακτουαρίου Διοικητή του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στις Η.Π.Α. και του Βασιλείου Μπορνόβα, Συμβούλου Πρεσβείας Α΄, Υπουργείο Εξωτερικών, τ. Γενικού Προξένου στην Κωνσταντινούπολη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012  στην Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου του Συλλόγου.

Εκδήλωση με θέμα: Η στρατηγική του νέο-Οθωμανισμού 30/5/2011

Ομιλητές:
Γιώργος Καραμπελιάς, Συγγραφέας
Θέμος Στοφοροπουλος, συντ/χος Πρεσβευτής

Τελετή Κοπής Πίτας 2011 — Τίμηση Προσωπικοτήτων 30/01/2011

Συνεχίζοντας την από δεκαετιών παράδοση που θεσμοθετήθηκε από τους ιδρυτές του το 1928 και πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του μηνός Ιανουαρίου, ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών έκοψε με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, την πατροπαράδοτη πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 26 Ιανουαρίου σε μια λαμπρή τελετή στο παραδοσιακό Μέγαρο του στην Καλλιθέα.

Σεπτεμβριανά 1955 – Μαρτυρίες και Βιώματα 06/09/2010

Την 6η Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου του Συλλόγου μας εκδήλωση μνήμης για τα θλιβερά γεγονότα που σημάδεψαν ανεπανόρθωτα την ψυχή και την υπόσταση της Πολίτικης Ρωμιοσύνης η οποία υπέστη απίστευτη σε έκταση καταστροφική μανία και πρωτοφανή βαρβαρότητα.

Απονομή Διακρίσεων Εργαστηρίων Τέχνης 07/06/2010

Η καθιερωμένη ετήσια έκθεση και η απονομή διακρίσεων στους μαθητές των «Εργαστηρίων Τέχνης» του Συλλόγου μας, των μαθημάτων Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Παραδοσιακού Κεντήματος, Χειροτεχνίας-Κοσμήματος, Πιάνο και του Τμήματος Τουρκικής Γλώσσα.

Μουσική Εκδήλωση «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ» 31/05/2010

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην Άλωση της Πόλεως με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από τις Αλησμόνητες Πατρίδες υπό την διεύθυνση του κ. Μιχαήλ Ταχματζίδη.

Ορατόριο Βυζαντινής Μουσικής «Ο ΑΣΩΤΟΣ» 15/03/2010

Την χορωδία διευθύνει Πρωτοψάλτης της Ιεράς Πατριαρχικής Σταυροπηγιακής Μονής της Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης κ. Κωνσταντίνος Μαφείδης.

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια του Συλλόγου

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου μας.

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ