Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 14:43

Εκδρομές


ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΡΙΑΣ

Κατά τη περίοδο 15/10-18/10/2010 διοργανώνεται τετραήμερη αεροπορική εκδρομή στην Συρία με επίσκεψη στη Δαμασκό και στην Παλμύρα

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Ιουνίου 2010 στα τηλέφωνα: 2109517072, 6977000052, 2103474562, 2109590447.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΚΔΡΟΜΗ ΞΑΝΘΗΣ

Με την πλήρη ικανοποίηση των συμμετασχόντων έληξε η τετραήμερη εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στη Θράκη με επίκεντρο την Ξάνθη, μέσα στα πλαίσια της εκδηλώσεως «Αρωμα Βασιλεύουσας». Η εκδήλωση η οποία έγινε απο κοινού από το Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης καθώς και την Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου έλαβε χώρα την 30ην Νοεμβρίου 2009 και ήταν αφιερωμένη στη Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.Κατά την διάρκεία της εκδηλώσεως προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ του σκηνοθέτη Γιώργου Μουτεβελλή «Το Καμάρι του Εθνους» που αναφέρεται στο Ορφανοτροφέιο της Πριγκήπου. Κύριος ομιλητής της εκδηλώσεως ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Θεμ. Παχόπουλος. Απηύθυναν χαιρετισμούς η Πρόεδρος του Ιδρύματος πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βιρ. Τσουδερού, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και ο παρίστάμενος πρέσβυς κ. Αλέξης Αλεξανδρής.

Την προηγουμένη της εκδηλώσεως έγινε περιήγηση και ξενάγηση από πομάκα ξεναγό στα Πομακοχώρια, όπου οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ήθη και έθιμα των Πομάκων και να γνωρίσουν την περιοχή και τα προβλήματα καθώς και να επισκεφθούν διάφορα αξιοθέατα και το Γυνακείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό του χωριού Κοτύλι. Το μεσημέρι, ο επικεφαλής της αρμοδίας Διευθύνσεως του Υπουργείου Εξωτερικών που εδρεύει στην περιοχή συμπατριώτης μας, πρέσβυς κ. Αλέξης Αλεξανδρής μετά της συζύγου του παρέθεσαν γεύμα στους εκδρομείς σε τοπικό εξοχικό κέντρο. Κατά την διάρκεια της εκδρομής δόθηκε η ευκαιρία στους εκδρομείς να επισκεφθούν την Κομοτήνη, την Λίμνη Βιστωνίδα και τον Υδροβιότοπο του Δέλτα του Έβρου, όπου έτυχαν ξενάγησης. Κατά την επιστροφή επισκέφθηκαν στις Σέρρες την Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, όπου έτυχαν ιδιαίτερης υποδοχής και ξενάγησης από την Ηγουμένη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ