23 Νοεμβρίου , 2011

Επικήδειος λόγος στον Νεοκλή Σαρρή εκφωνηθείς από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών κ. Αντώνη Λαμπίδη, στις 22 Νοεμβρίου 2011.

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, η Ομογένεια της Πόλης μας και ολόκληρος ο Ελληνισμός με βαθύτατη οδύνη  αποχαιρετούν τον ευπατρίδη και πανάξιο τέκνο της Βασιλεύουσας Νεοκλή Σαρρή.

Διακρινόταν για τη μαχητικότητα και τη θαρραλέα του στάση  στα εθνικά θέματα, συνδυασμένη με την σπάνια αρχοντιά, ειλικρίνεια και ευγένεια που τον χαρακτήριζαν.

Ως πνευματική και αγωνιστική μορφή, υπήρξε ο πλέον εμβριθής γνώστης της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Διατύπωνε τον αιχμηρό του λόγο με τόλμη και παρρησία, χωρίς συμβιβασμούς και ιδιοτέλειες.

Η όλη του σκέψη συμπυκνωνόταν στην περίφημη ρήση του:

“Η Τουρκία δεν έχει ιστορία. Έχει μόνον ποινικό μητρώο”.

Ο Νεοκλής Σαρρής μιλούσε πάντοτε ισορροπημένα, τεκμηριωμένα, δίκαια, σωστά και με ακρίβεια που τσάκιζε κόκκαλα.

Έδωσε αληθινές μάχες για τα απαράγραπτα δίκαια του Ελληνισμού, σε δύσκολους καιρούς. Στηλίτευε  συνεχώς την ενδοτικότητα, την ηττοπάθεια των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών όσο και άλλων κύκλων που υιοθετούν μια υποτελή στάση απέναντι στη νεο-οθωμανική στρατηγική της γείτονος χώρας.

Για αυτό ακριβώς δεν ήθελαν να ακούγεται η φωνή του.

΄Εγινε δυσάρεστος και ενοχλητικός  για κάποιους μικροπρεπείς , οι οποίοι προσπάθησαν να τον διαβάλουν και να τον αγνοήσουν.

Είναι  σαν να προσπαθεί κανείς να δέσει έναν γίγαντα με κλωστές -όπως πολύ χαρακτηριστικά σημειώνει ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Ήφαιστος. Όμως, δεν κατάφεραν να του κλείσουν το στόμα.

 

Νεοκλή!  Αλοίμονο, η απώλεια σου δεν αναπληρώνεται.

Όμως, η γνήσια ελληνική μορφή σου και ο αγέρωχος πατριωτικός σου λόγος θα μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή.

Υποκλινόμαστε στη μνήμη σου …και συνεχίζουμε τον αγώνα για τη  δικαίωση του Ελληνισμού. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της  Αττικής γης που σε υποδέχεται.

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ