19 Απριλίου , 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21-4-2010 ΩΡΑ 7.00 μ.μ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

  • Πως διαγράφεται το μέλλον του Συλλόγου μας ;
  • Ποιοί πρότειναν τη μεταβίβαση της κυριότητας του παραδοσιακού Κτιρίου του Συλλόγου σε φορέα μη Κωνσταντινουπολίτικο;
  • Γιατί η νέα Γενιά των  Κωνσταντινουπολιτών απέχει από τα κοινά;

Αγαπητά μέλη,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.

Πριν 40 χρόνια ο Σύλλογος μας βρίσκονταν σε κατάσταση διάλυσης και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή αποφεύχθηκε να αλλάξει όνομα και αποστολή. Οι ιδρυτές και τα παλαιά μέλη και στελέχη του είχαν σχεδόν εκλείψει και ήταν ανύπαρκτο το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που θα συνέχιζε το ομολογουμένως λαμπρό πολιτιστικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του παρελθόντος.

Ευτυχώς η δυναμική παρέμβαση της τότε Φοιτητικής Ένωσης Κωνστανινουπολιτών αποσόβησε το μοιραίο! Η Πολίτικη Νέα Γενιά της εποχής εκείνης έδωσε άλλα 40 και πλέον χρόνια νέας δημιουργικής πνοής και απίστευτο δυναμισμό στο Σύλλογο μας.

Όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος η ιστορία να επαναληφθεί, ιδιαίτερα αν εξακολουθούμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Είναι αδήριτη ανάγκη η συν-στράτευση όλων μας για να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά που μας παρέδωσαν οι πρόγονοι μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και καιροφυλακτούν διάφοροι κίνδυνοι τόσο για την Χώρα μας όσο και για τον πολιτισμό μας. Οι κυβερνώντες την Χώρα μας ουσιαστικά απέτυχαν διαχρονικά να αξιοποιήσουν τα ωφελήματα της ένταξης της στην Ε.Ε. Απομένει σε εμάς τους ίδιους να οργανωθούμε σωστά ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές τον πολιτισμό του Κωνσταντινουπολίτικου Ελληνισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο χρειάζεται την προσωπική σας συμμετοχή ώστε να στελεχωθούν οι παρακάτω επιτροπές του Συλλόγου μας:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Πληροφορίες: Νικ.Βασιαγεώργης 6972530730 και Κων.Τζάνος 6993962822

Αρ. Πρωτ. 16/2010-11.11.                                                                                Καλλιθέα, 6 Απριλίου 2010

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ