13 Οκτωβρίου , 2012

Δελτίο Τύπου – 10 Οκτωβρίου 2012. Ερωτήματα του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών για την επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Μαρία Ρεπούση.

LogoΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ
Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ

_________

 

Εξ αφορμής της Επίκαιρης Ερωτήσεως που κατέθεσε η Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Μαρία Ρεπούση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε ως προς την εγγραφή των μουσουλμανοπαίδων της Θράκης στην Α’ Δημοτικού λόγω της μη παρακολουθήσεως της διδασκαλίας των δημοσίων νηπιαγωγείων, όπως ο νόμος ορίζει, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών θα ήθελε να επισημάνει την ανυπόστατη επίκληση των άρθρων 40 και 41 της Συνθήκης της Λωζάνης τα οποία στο σύνολο τους αναφέρονται στα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως και μόνο, τα οποία μάλιστα παραβιάστηκαν κατά βάναυσο τρόπο και κατά παράβαση κάθε έννοιας του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από διαδοχικές τουρκικές κυβερνήσεις.
Κατόπιν τούτου, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Βουλευτής κ. ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ:

1.Εάν η εν λόγω Επίκαιρη Ερώτηση, λαμβανομένου υπ’ όψη ότι παρήλθε ήδη ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους, σχετίζεται με την άφιξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στην χώρα μας, καθιστάμενη εκ των πραγμάτων αξιοποιήσιμη.
2. Λαμβανομένου υπ’ όψη του γεγονότος ότι η κ. Βουλευτής έχει μελετήσει την Συνθήκη της Λωζάνης, εάν προτίθεται να απευθύνει παράλληλα και σχετική ερώτηση – διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για τις επί σειράν ετών παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως και για το πότε επιτέλους θα επιτραπεί η επαναλειτουργία της ΙΕΡΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ, και
3. Προφανώς διέλαθε της προσοχής της κ. Βουλευτού ότι η αναγνωριζόμενη με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης και υπάρχουσα σήμερα θρησκευτική Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης δεν είναι μόνο τουρκόφωνη.
10 Οκτωβρίου 2012 Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοσθένους 117, 176 72 Καλλιθέα
Τηλ.: 210 951 7072, Fax: 210 959 8967
e-mail: cpolitan@otenet.gr
web: http://cpolitan.gr

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ