24 Δεκεμβρίου , 2015

Επίσκεψη του Διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου στον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών – Βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Στις 21 Δεκεμβρίου 2015, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών υποδέχθηκε και ξενάγησε στο ιστορικό του Μέγαρο  τον Διευθυντή του περιώνυμου Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου μετά της συζύγου του κ. Άσπας Χασιώτη.

Σε μια πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα, ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βασιαγεώργης και τα μέλη του Δ.Σ. εξήραν την αφοσίωση του χαρισματικού Δασκάλου και παιδαγωγού κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου στο Ζωγράφειο  και ευρύτερα την αμέριστη προσφορά του στην Παιδεία της Πόλης.

Επισφραγίστηκαν εκατέρωθεν οι στενοί δεσμοί που συνενώνουν την Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης με τους εκπατρισθέντες Πολίτες με ακλόνητη πίστη στις αξίες και τις αρχές του Ελληνισμού όπου γης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιάννης Δεμιρτζόγλου, στις 22  Δεκεμβρίου 2015, τιμήθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών «για τη συνεχή και πολυσχιδή του δράση με την οποία κατορθώνει να κρατά ανοικτό και ενεργό το σχολείο, διατηρώντας παράλληλα ζωντανή την ελληνικότητά του, παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής.»

To Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών συνεχάρη θερμά τον κ.  Γιάννη Δεμιρτζόγλου για την τιμητική αυτή βράβευση και του ευχήθηκε μακροημέρευση στο πηδάλιο του Ζωγραφείου Λυκείου και την συνέχιση  της λαμπρής προσφοράς του προς την Ομογενειακή Παιδεία.

Ο κ. Δεμιρτζόγλου, βαθύτατα συγκινημένος, τόνισε ότι «Η τιμητική αυτή διάκριση αποτελεί τιμή για όλους τους εκπαιδευτικούς της Γενέτειρας μας Πόλης  αλλά και προς όλους τους Κωνσταντινουπολίτες».

 

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ