27 Φεβρουαρίου , 2013

Βαρυσήμαντη συνέντευξη του κ. Μιχάλη Βασιλειάδη, εκδότη της ιστορικής εφημερίδας της Κωνσταντινούπολης “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» την 20η Φεβρουαρίου 2013.

 

Ο εκδότης και διευθυντής της αρχαιότερης ελληνικής εφημερίδας της Πόλεως “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” κ. Μιχάλης Βασιλειάδης παρεχώρησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού ”Αθήνα 9,84” κ. Θ. Τσιλιόπουλο, στις 20 Φεβρουαρίου 2013.

Ο κ. Βασιλειάδης αποτυπώνει κατά τον πλέον αντικειμενικό και ρεαλιστικό τρόπο την αδυσώπητη πραγματικότητα της κατάστασης της ελληνικής ομογένειας σήμερα στην Πόλη.
Δίνει τεκμηριωμένη και αποστομωτική απάντηση σε εκείνους που τρέφουν μάταιες ψευδαισθήσεις περί επαναπατρισμού και επανεγκατάστασης στην Πόλη των χιλιάδων εκδιωχθέντων Ελλήνων και των απογόνων αυτών διατυπώνοντας ουσιαστικές και αποτελεσματικές προτάσεις.

Επιπλέον, προτείνει τον τρόπο αντιμετώπισης της υποβάθμισης της ελληνομάθειας στα σχολεία μας που αποτελεί την χαριστική βολή για την ύπαρξη της ομογένειας.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών κατ’ επανάληψη και σε όλους τους τόνους έχει επισημάνει τα προβλήματα της Ομογένειας και έχει προτείνει ρεαλιστικές και πρακτικές λύσεις.

Απαιτείται όραμα και πολιτική διορατικότητα και όχι κινήσεις και κοντόφθαλμες πρακτικές μερικών κύκλων, οι οποίες εξυπηρετούν εν κατακλείδι την πολιτική της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας.

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ