21 Ιανουαρίου , 2020

Ετήσια πανηγυρική πνευματική τελετή Κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών – 27 Ιανουαρίου 2020 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εξαιρετική λαμπρότητα και με αθρόα συμμετοχή μελών και φίλων του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών,  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του, η ετήσια πανηγυρική πνευματική τελετή κοπής της Βασιλόπιτας.

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα μελωδικά άσματα της Χορωδίας του Συλλόγου και την διαδέχθηκε  ο χαιρετισμός  του Προέδρου κ. Γεωργίου Λεύκαρου, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολυάριθμες κοινωνικές δράσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία κατά το 2019, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανελλιπώς επί δεκαετίες συμμετοχή του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών στη Συνδιάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατά την οποία αναδεικνύονται σε διεθνές επίπεδο τα ζητήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας και τις Θρησκευτικές Ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνέχεια, έγινε η ευλογία και κοπή της Βασιλόπιτας από τους εκπροσώπους της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Ελευθερίου Χρυσοχόου, και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Νικολάου Κλάδη, ενώ ομάδα ιεροψαλτών έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και τα κάλαντα.

 Ακολούθησε  η τιμητική βράβευση του Κωνσταντινουπολίτη κ. Νικολάου Μιχαηλίδη σε αναγνώριση του ανεκτίμητου έργου του για την ανάδειξη της θυσίας των εθελοντών νέων της Κωνσταντινούπολης στον αγώνα του Ελληνισμού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανέγερση Μνημείου Πεσόντων στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου. Επίσης, για την σημαντική συμβολή του στην αναστήλωση, αποκατάσταση και ανάδειξη Μνημείων στο Ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο του Σισλί στην Κωνσταντινούπολη. Το βιογραφικό και τα έργα ευποιίας του κ. Νικολάου Μιχαηλίδη ανέγνωσαν οι συμμαθητές και φίλοι του κ.κ. Μιχάλης Συμεώνογλου και Αντώνης Βαρελόπουλος, αντίστοιχα.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπροσωπούμενος από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας  εκπροσωπούμενος από τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή κ. Γιάννη Μπαλάφα, η Πρόεδρος του  Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά εκπροσωπούμενη από  την κ. Τώνια Αντωνίου, μέλος του Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης εκπροσωπούμενος από τον κ. Γρηγόριο Μπεκατώρο, ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης εκπροσωπούμενος από την Διευθύντρια Κ.Α.Κ. και Λοιπών Χωρών της ΓΓΑΕ κ. Ευανθία Παπαδάτου, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτριος Κάρναβος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτής κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου και Λυκείου του Ζαππείου κ. Αντώνιος Ηλιάδης, ο Πρόεδρος της Εφορίας του Εθνικού Ορφανοτροφείου Πριγκήπου κ. Δημήτριος Καρακάσης, εκπρόσωποι πολιτικών και δημοτικών  αρχών, εκπρόσωποι αδελφών σωματείων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της Καλλιθέας, καθώς και πλήθος μελών και εκλεκτών φίλων του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

 Χαιρετισμός του  Προέδρου του  Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών κ. Γεωργίου Λεύκαρου

Βιογραφικό του κ. Νικολάου Μιχαηλίδη

Έργα ευποιίας του κ. Νικολάου Μιχαηλίδη

Παρακολουθήστε το βίντεο της τελετής

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ