30 Σεπτεμβρίου , 2021

Ψήφισμα για την εκδημία του Ιωσήφ Κωνσταντινίδη

Έφυγε από την ζωή σήμερα, αφού πάλεψε σε  άνισο αγώνα  με την επάρατο ασθένεια, ο ευπατρίδης Κωνσταντινουπολίτης, Μεγαλοσχολίτης και Χαλκίτης,  φαρμακοποιός, δραστήριο μέλος Κωνσταντινουπολίτικων σωματείων, τέως Δημοτικός παράγων του Δήμου Αλίμου και τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, καθώς και Μυρεψός του Οικουμενικού Πατριαρχείου

   ΙΩΣΗΦ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Τσενγκέλκιοϊ (ΧΡΥΣΟΚΕΡΑΜΟ) του Βοσπόρου, φοίτησε στην Πατριαρχική Μεγάλη Του Γένους Σχολή και ήταν απόφοιτος  του 1964 της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης (Λυκειακό τμήμα).

Σπούδασε φαρμακοποιός στο Ε.Κ.Π.Α. και μέχρι πρότινος εξάσκησε το επάγγελμα αυτό με μεγάλη επιτυχία μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Βάλια  αφήνοντας άριστες εντυπώσεις για τον επαγγελματισμό , την αφοσίωση και την δοτικότητα του.

Άριστος γνώστης της Ελληνικής γλώσσας, συνέγραψε μεταξύ άλλων το εξαιρετικό βιβλίο για την αγαπημένη του γενέτειρα το ΤΣΕΝΓΚΕΛΚΙΟΪ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ καθώς και το βιβλίο για το ΑΓΙΟΝ ΜΥΡΟΝ, που σαν Μυρεψός του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατείχε όλες τις γνώσεις για το τελετουργικό στην προπαρασκευή τον καθαγιασμό και την έψηση του Αγίου Μύρου,  στο οποίο συμμετείχε 3 φορές, τιμηθείς για τον σκοπό αυτό από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη  κ.κ. Βαρθολομαίο. Φρόντισε με παρουσιάσεις και διαλέξεις, που έκανε  σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, να γίνει γνωστή  η τελετουργία αυτή, άγνωστη σε πολλούς.

Υπηρέτησε με πάθος και αυταπάρνηση Κωνσταντινουπολίτικα Σωματεία, στα οποία υπήρξε ενεργό μέλος και  στέλεχος όπως:  Φοιτητική Ένωση Κωνσταντινουπολιτών (Φ.Ε.Κ.), Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, Σύνδεσμος Μεγαλοσχολιτών, Εστία Κωνσταντινουπόλεως, Α.Σ. ΠΕΡΑ  κ.ά. Στα πρώτα τρία σωματεία υπήρξε δραστήριο μέλος Δ.Σ με μεγάλη προσφορά. Τον διέκρινε η αγάπη για την γενέτειρα Πόλη, την Μητέρα Σχολή και το πάθος για την υποστήριξη της Κωνσταντινουπολίτικης ιδέας και φυσικά για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Ο αγαπητός μας φίλος Ιωσήφ αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, οι ομογάλακτοι συμμαθητές του, οι συναγωνιστές και οι συνοδοιπόροι του και οι αμέτρητοι φίλοι του και όσοι είχαν την χαρά και το προνόμιο να τον γνωρίσουν και να συνεργασθούν μαζί του ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ .

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 από το παρεκκλήσιο η του Κοιμητηρίου  του  Παλαιού Φαλήρου στις 16:30.  

Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει κουράγιο και παρηγοριά στους οικείους και τους φίλους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που θα τον σκεπάσει .  

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ

Οι φίλοι του

Print Friendly, PDF & Email
Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών, ΦΕΠΑ